Tuloksia

28.03.2018

Placebo - Wipa3: 12 - 4

Voimatel - Nopsajalat: 5 - 9

Repokangas - Nyps: 6 - 9

Pypa - Appelsiinilaakso: 4 - 7

21.03.2018

Joro-Huvilat - Old Boys: 4 - 4

Vapina - Villit Pläskit: 5 - 11

Sortin Sakki - Pinkit: 1 - 5

KöyWi - Repokangas: 11 - 6

SB Kirjo - SC Reikäpallo: 7 - 9

14.03.2018

Villit Pläskit - Pypa: 7 - 9

Säännot


VARKAUDEN SEUTULIIGA RY.Salibandyn paikallismääräykset

SSBL:n pelisääntöjä ymmärtäväisesti mukaillen siten, että nämä määräykset ohittavat säännöt ko. kohdan osalta.

1 P E L I A L U E

Pelikentän mitat
Kaukalon mitta on n.17 x 30m..
Maalit
Maalit, joiden mitat ovat 160 x 115 x 40 / 65 cm

Vaihtoalueet
Molemmille joukkueille on varattu omat vaihtopenkit. Joukkueet eivät vaihda penkkejä puoliajalla, ellei erotuomari määrää toisin.. Kaikkien vaihtojen on tapahduttava oman joukkueen vaihtoalueella. Kaukalosta pois tulevan pelaajan on oltava ylittämässä kaukaloa, ennen kuin korvaava pelaaja saa astua kaukaloon.
Kotijoukkue vasemmalle puolelle, toimitsijapöydästä katsottuna.

Sihteeripöytä

Sihteeritehtäviin nimetty joukkue vastaa ko.ottelussa seuraavista tehtävistä; pöytäkirja, jäähyjen ajanotto, tulostaulu ja otteluaika, josta erotuomari antaa tarvittaessa lisäohjeet. Sihteeritehtäviin nimetty joukkue vastaa myös tuomaroinnista, jos ei tuomaria ole peliin. Sihteeriaitiossa saa olla max. 2 sihteeriä.

Pelaajaluettelo

Ennen kauden alkua, joukkueet toimittavat pelaajaluettelonsa sähköpostilla seutuliigalle.
Seutuliiga toimittaa täytetyt ottelupöytäkirjat otteluihin.
Joukkueen yhteyshenkilö vastaa ennen otteluita allekirjoituksellaan, oman joukkueensa pelaajaluettelosta.

Kaukalon kokoaminen / purkaminen

Ensimmäisen ottelun joukkueet kasaavat yhdessä kaukalot ja viimeisen ottelun joukkueet purkavat laidat, niille tarkoitettuun kärryyn.
Jos laitoja ei ole kasattu ajoissa, mahdolliset myöhästymiset vähennetään kyseisestä ottelusta. Ongelmaa ei siirretä seuraaviin otteluihin.


Pelialueen tarkistaminen

Erotuomari ja joukkueet tarkistavat pelialueen ja kaukalon ennen ottelua. Kaikki vaaralliset esineet poistetaan tai pehmustetaan. Molemmat joukkueet suoristavat kaukalon omalta kenttäpuoleltaan.

2 P E L I A I K A

Varsinainen peliaika


Peliaika on 2 x 20 minuuttia juoksevaa aikaa. Kaikkien otteluiden viimeinen minuutti pelataan tehokkaana, eli kello pysähtyy aina erotuomarin vihellyksestä ja käynnistyy kun pallo laitetaan peliin. Erätauko kestää vain 2 minuuttia vislauksesta vislaukseen !!
Jokainen uusi erä aloitetaan kiistapallolla keskipisteestä. Jokaisen erän päättyessä erotuomari / sihteerit (miten sovittu ennen peliä) ovat velvollisia huolehtimaan siitä, että erän loppusignaali annetaan pillillä tai vastaavalla.

Peliaika pysäytetään ainoastaan rangaistuskuljetuksen ja aikalisän ( 30s ) yhteydessä sekä erotuomarin näytöstä epäluonnollisten pelikatkojen yhteydessä. Kun peliaika on pysäytetty, se käynnistetään uudelleen, kun pallo on saatettu peliin erotuomarin annettua siihen luvan. Erotuomarit päättävät siitä, mikä katsotaan epäluonnolliseksi pelikatkoksi, mutta näihin kuuluvat aina vioittunut pallo, kaukalon osien irtoaminen toisistaan, loukkaantuminen, luvattomat henkilöt tai esineet kaukalossa, valojen sammuminen täysin tai osittain.

Erotuomari on velvollinen käynnistämään pelikellon ohjelmaan merkittynä aikana. Mahdolliset myöhästymiset vähennetään ko. ottelusta, eikä ongelmaa siirrettä seuraaviin matseihin.

Äkkikuolemajatkoaika 


Mikäli ottelu ( esim. pudotuspeli- tai mitaliottelu ), jossa on selvitettävä voittaja, päättyy tasan, sitä on jatkettava, kunnes jompikumpi joukkue tekee maalin ( yhdistys voi määrätä myös lyhennetyn ajan ). Äkkikuolemaa ei jaeta eriin. Äkkikuoleman aikana pätevät ajanottoon samat säännöt kuin varsinaisella peliajalla. Jäähyaika, joka on jäljellä varsinaisen peliajan päättyessä, jatkuu äkkikuoleman aikana.

Mikäli tilanne on lyhennetyn äkkikuoleman jälkeen edelleen tasan, ratkaistaan voittaja rangaistuslaukauskilpailulla.

3 O S A L L I S T U J A T

Pelaajat


Liigaotteluissa pelaajamäärä on rajoitettu 20.Pelaajien nimiä voidaan lisätä korttiin ottelun aikana erotuomarin luvalla.
Pelimuotona on salibandy, lähtökohtaisesti 1+4 kokoonpanoin !


Erotuomarit voivat aloittaa pelin vain, kun molemmilta joukkueilta on kentällä sääntöjen mukaisesti pukeutuneet maalivahdit ja neljä pelaajaa ( 1 + 4 ). Mikäli joukkue ei saa tätä minimikokoonpanoa täyteen kun ottelun alkamisajasta on kulunut 5 min. merkitään tulos 5 - 0 vastustajan hyväksi.

Siis odotusaika max. 5 min. ja pelikello käyntiin ohjelmaan merkittynä aikana.

Pelin ollessa käynnissä joukkueiden on pystyttävä pelaamaan vähintään kolmella pelaajalla ( mv + 2 ), muuten peli keskeytetään ja lopputulos on 5 - 0 ei-rikkoneen joukkueen hyväksi, tai saavutettu tulos, mikäli tämä on edullisempi ei-rikkoneelle joukkueelle.

Ylivoima voidaan pelata kahden miehen ylivoimana!

Kaikki osallistuvat toimintaa omalla vastuullaan, liiga ei vakuuta ketään.


Alaikäraja on 17-vuotta, mutta joukkueessa voi pelata vanhempien suostumuksella kaksi (2) alle 17 vuotiasta. Heitä ei lasketa rekkaripelaajaksi. Pelaajan täytyy olla alle 17v ennen sarjan alkua. Voi siis täyttää 17v kauden aikana ja saa pelata kauden loppuun.Joukkueesta voi kauden aikana  suorittaa yksi pelaaja  yhden ( 1 ) seurasiirron. Vanhan seuran on hyväksyttävä siirto liigan yhdistykselle, jossa siirroista pidetään kirjaa. Siirrot on tehtävä ennen tammikuun 31 päivää 2018. Siirtomaksu 100 euroa.

Pelioikeus


Jos joukkueessa pelaa pelioikeudeton, ylimääräinen rekkaripelaaja, pelikiellossa oleva tai muuten joukkueeseen kuulumaton pelaaja , tuomitaan joukkue hävinneeksi 5 - 0, lisäksi yhdistyksellä on oikeus rangaista pelaajaa pelikiellolla ja joukkuetta sakolla tai sarjasta sulkemisella.

Joukkueen yhteyshenkilö on vastuussa kaikista mahdollisista maksuista.Sakko 100 euroa.

Jos oman joukkueen pelaajaa ei ole ottelupöytäkirjassa -> 2min, eikä muita seuraumuksia.
-
Tässä pykälässä mainituista pelioikeusasioista voi protestin tehdä kuka tahansa liigan jäsen. Kts. menettelytapa tarkemmin kohdasta protesti.

Jos joukkueessa esiintyy päihtynyt pelaaja, niin ottelu keskeytetään ja ko. joukkue tuomitaan
hävinneeksi 5 - 0, tai saavutettu tulos mikäli tämä on edullisempi ei-rikkoneelle joukkueelle .

Erotuomarilla on oikeus poistaa myös häiriötä aiheuttaneet kannattajat hallista. Joukkue on vastuussa myös kannattajistaan. Alkoholin tai muun vastaavien aineiden käyttö ehdottomasti kielletty.

Kaikille pelaajille painotetaan, että kysymyksessä on ennen kaikkea kuntoilu, ei liian vakavasti otettava laji. Missään vaiheessa voittoa ei saa jahdata vastustajan loukkaantumisen hinnalla.


Olkoon hiki se paras mitalimme!

Pelin turvallisuudesta huolehtimista ei jätetä yksin tuomareiden harteille, vaan jokainen miettiköön tätä näkökohtaa aina ennen kaukaloon astumista.

Sarjan alkamisen jälkeen uusia pelaajia voidaan ottaa joukkueeseen tammikuun 31. päivään 2018 saakka. Pelaajan pitää pelata kaksi runkosarjan peliä, jotta on pelioikeudellinen playoffseissa. ( Ei riitä pelkällä listoilla olo.)


Peruslähtökohta; pelaaja saa pelata vain yhdessä joukkueessa / kausi !

SARJAKOHTAISET REKKARIRAJOITUKSET:


Rekkaripelaajat
Yksi Seutuliigan tärkeimmistä asioista on luonnollisten tasaerojen kaventaminen, siksi hommassa edetään ns. rekkarirajoitusten pohjalta:

PERUSAJATUS:


Kaikki SSBL:n sarjoissa pelaavat ( lisenssi ) aikuiset ovat Seutuliigassa ns. rekkaripelaajia.

Yhtään rekisteröityä SSBL:n pelaajaa Seutuliigassa ei sallita. SSBL:n lisenssin viimekaudella 2016 - 2017 omistanut pelaaja, saa pelata sarjassa, mutta vain yksi sellainen pelaaja sallitaan / joukkue. Kaudeksi luetaan 1.8. - 31.7.

SSBL:n maalivahdit, voivat pelata seutuliigassa kenttäpelaajana, mutta jos liiton peleissä on esiintynyt kenttäpelaajana, sääntö kumoutuu.

Alle 17v ei lasketa rekkaripelaajiksi. Huom! 2 / joukkue.


Maalivahdit rekkarirajoitusten ulkopuolella. Runkosarjassa saa "lainata" maalivahteja, mutta playofsseissa täytyy olla omassa joukkueessa nimetty maalivahti. Maalivahditkin pitää olla nimetty 31.1.2018, jotka pelaa playoffseissa.
Maalivahtia saa lainata hätätilanteessa playoffseissa alemmasta sarjasta.

Poikkeus

Yli 40v,  jotka pelaavat ikämiehissä liiton pelejä, eivät ole rekkaripelaajia!
Mutta, jos kyseiset pelaajat pelaavat sarjoissa salibandyliiga -> 6 divari, niin silloin hekin ovat rekkaripelaajia.


Naiset: Vapaat rekkaritPelaajien vaihtaminen


Pelaajia voidaan vaihtaa pelin aikana milloin tahansa ja kuinka usein tahansa. Kaikkien vaihtojen on tapahduttava oman joukkueen vaihtoalueella. Kaukalosta pois tulevan pelaajan on oltava ylittämässä kaukaloa, ennen kuin korvaava pelaaja saa astua kaukaloon.

Loukkaantunut pelaaja, joka poistuu kaukalosta muualta kuin omalta vaihtoalueeltaan, voidaan korvata vasta pelikatkolla.

Maalivahteja koskevia erityismääräyksiä


Kaikki maalivahdit on merkittävä ottelukorttiin. Maalivahtien numeroiden ja nimien yhteyteen tehdään merkintä "MV". Maalivahdiksi merkitty pelaaja saa samassa ottelussa pelata myös kenttäpelaajana. Mikäli joukkue loukkaantumisen tai peli- tai ottelurangaistuksen johdosta joutuu korvaamaan maalivahdin kenttäpelaajalla, sillä on aikaa enintään 3 minuuttia pukea tämä sääntöjen mukaisesti, mutta lämmittelyä ei sallita.

Lainamaalivahtia saa käyttää vapaasti, mutta edelleen painottaen pelataan vain yhdessä joukkueessa.

Runkosarjassa saa vaihdella maalivahteja, mutta playofsseissa täytyy olla omassa joukkueessa nimetty maalivahti. Maalivahditkin pitää olla nimetty 31.1.2018, jotka pelaa playoffseissa.

Maalivahti ei saa pelata toisessa oman sarjan playoffs joukkueessa.


Maalivahti ei saa käyttää suojuksissaan mitään liukasteita(esim. silikoni). Tämä ehdoton!!
Seuraa TOR!Erotuomarit


Pelin tuomitsee kaksi samanarvoista erotuomaria, tai yksi erotuomari.

Erotuomarien tulee käyttää määrättyjä merkkejä ja näyttöjä.

Erotuomareilla on oikeus keskeyttää ottelu, mikäli heidän mielestään ei ole edellytyksiä pelin sääntöjenmukaiselle jatkumiselle.

Joukkueet hoitavat kannustusluontoisesti ottelun erotuomareiden matkakulukorvaukset aina ennen ottelun alkua. Kaikissa sarjoissa 10 euroa / joukkue / ottelu.

Erotuomarit varmistavat ottelun jälkeen lopputuloksen, sekä palauttavat ne hallin sihteeripöydällä olevaan "seutuliiga" -laatikkoon.

Erotuomarin koskemattomuus on loukkaamaton (hipaisematon) kaikissa Seutuliigan otteluissa. Rikkeestä tätä vastaan voidaan tuomita jopa elinikäinen pelikielto ( Kouvolan Hovioikeuden Lahden kortteliliigalle myönteinen ratkaisu nro 678 / 1995 ).

Sihteerit


Joukkueet vastaavat heille määrätyistä sihteeritehtävistä. Laiminlyönnistä seuraa 50 euron sakko ja kahdesta ( 2 ) laiminlyönnistä yhdistyksellä on oikeus sulkea joukkue sarjasta. Sihteereiden on oltava puolueettomia. He ovat vastuussa ottelukortin täytöstä, ajanotosta, jäähyjen ajanotosta. Myös sihteerit kuittaavat ottelukortit nimikirjoituksillaan ottelun päätyttyä.
Joukkueiden yhteyshenkilö on vastuussa, että näin toimitaan!


V A R U S T E E T


Pelaajien asusteet


Kenttäpelaaja saa käyttää salibandyyn tarkoitettuja polvi- tai säärisuojia, sekä ihonmyötäisiä pelikäsineitä. Päähineen, esim. lippis oikein tai väärinpäin, pipon ja huivin käyttö on kielletty. Hikinauhat sallitaan. Myös korva-, huuli- ja nenä renkaiden, rautojen ja niittien käyttö on kielletty.

Mikäli erotuomarien mielestä joukkueiden peliasut eivät erotu riittävän hyvin toisistaan, on vierasjoukkue velvollinen vaihtamaan..
Maalivahtien paitojen on oltava urheilukäyttöön tarkoitettuja.

Joukkueella tulee olla numeroidut ja värin osalta YHTENÄISET pelipaidat.

Pelaajien housujen tulee olla urheilukäyttöön tarkoitettuja. Shortsit, caprit ja ylipäätään kaikki muutkin housut joissa on nappeja, vetoketjuja, kiristysnauhoja, niittejä sekä ketjuja ovat EHDOTTOMASTI kiellettyjä. Yhdistys suosittelee lyhyiden pelihousujen käyttöä, ne näyttäävät pelimiehiltä tai naisilta.

EROTUOMARIN TOIMENPITEET eriväristen paitojen ja kiellettyjen housujen, sekä muiden väärien varusteiden suhteen; ensin kehotetaan korjaamaan, sitten rangaistus.(612)


Erotuomarien asusteet


Erotuomareiden on pukeuduttava urheilullisesti. Yhdistys suosittelee käytettäväksi asukokonaisuutta; erotuomaripaita, mustat shortsit, mustat sukat, mustat kengät.

Pallo


Pallon on oltava VALKOINEN ja IFF:n hyväksymä. Kotijoukkue luovuttaa sihteereille 3 pelikelpoista palloa ennen peliä. Sihteerit pitävät pallot pöydällä olevassa laatikossa, antavat niitä tarvittaessa peliin ja palauttavat pallot kotijoukkueelle ottelun jälkeen.


Rangaistukset


612 PELIRANGAISTUS (PR) Eri tulkinta ja käytäntö kuin liitossa!
Pelirangaistus aiheuttaa pelikiellon ottelun loppuun saakka, mutta ei jatkoseuraamuksia.

Liigamatseissa PR: n saa 1) sääntöjen vastainen maila, 2) loukkaantunut pelaaja, jonka rangaistusta kärsii toinen pelaaja, osallistuu peliin ennen rangaistusajan päättymistä, 3) Pelaaja saa 3 kertaa, vähintään 2min henkilökohtaisen rangaistuksen (ei joukkuerangaistus).

Seurauksena aina myös 5 min. joukkuerangaistus ! Poikkeuksena PR:n kohta 3.

Ottelukorttiin merkitään x PR-sarakkeeseen, tuomarit varmentavat merkinnän oikeellisuuden.
Erotuomarit tekevät erillisen raportin asiasta.

Kurinpitotoimikunta muuttaa kaikki väärinperustein annetut pelirangaistukset ottelurangaistuksiksi.

613 OTTELURANGAISTUS (OR) Hieman eri tulkinta ja käytäntö kuin liitossa!
Ottelurangaistus aiheuttaa lisäksi aina vähintään yhden (1) ottelun pelikiellon, joka on automaattisesti voimassa joukkueen seuraavassa saman sarjan ottelussa.

Kurinpitojaos tekee erotuomariraportin perusteella päätöksen mahdollisista lisärangaistuksista.Kurinpitotoimikunnalla on myös mahdollisuus pyytää asiasta lisäselvityksiä osapuolilta, pelaajilta, joukkueilta, erotuomareilta ja sihteereiltä, sekä mahdollisilta silminnäkijöiltä.

Toistuvasta OR:sta samalla kaudella on toimikunnalla mahdollisuus antaa 3 ottelun pelikielto jne.

Päätökset ja pelikiellot listataan liigan nettisivuilla.

Ottelurangaistus voidaan tuomita esim. seuraavissa tapauksissa: 1) kahakointi (tappelu ja väkivalta = TOR), 2) lievää kovempaa nujakointia ja tönimistä, 3) toinen 5 min. rangaistus samassa matsissa, 4) jatkuva tai toistuva epäurheilijamaisuus, 5) pelaaja yrittää korjata varustetta ennen pyydettyä mittausta, 6) pelin sabotointi, 7) pelaaja jatkaa viallisella mailalla pelaamista, vahvistettu tai pidennetty maila.

Seurauksena aina myös 5 min. joukkuerangaistus !

Ottelukorttiin merkitään x OR-sarakkeeseen, tuomarit varmentavat merkinnän oikeellisuuden.
Erotuomarit tekevät ehdottomasti erillisen raportin asiasta.

614 TÖRKEÄ OTTELURANGAISTUS (TOR) Eri tulkinta ja käytäntö kuin liitossa!
Törkeä ottelurangaistus aiheuttaa lisäksi aina vähintään kolmen (3) ottelun pelikiellon, joka on automaattisesti voimassa joukkueen seuraavassa saman sarjan ottelussa. Kurinpitotoimikunta tekee erotuomariraportin perusteella päätöksen mahdollisista lisärangaistuksista. Kurinpitojaoksella on myös mahdollisuus pyytää asiasta lisäselvityksiä osapuolilta, pelaajilta, joukkueilta, erotuomareilta ja sihteereiltä, sekä mahdollisilta silminnäkijöiltä.

Toistuvasta TOR rangaistuksesta saman kauden aikana on jaostolla oikeus antaa kovennettu rangaistus.Vähintään kuusi ottelua!

TOR voidaan tuomita esim: 1) tappelu ( nyrkiniskut, potkut, väkivaltaiset taklaukset ), 2) raaka rikkomus ( esim. vastustajan heittäminen mailalla tai varusteella ), 3) loukkaava kielenkäyttö.

Seurauksena aina myös 5 min. joukkuerangaistus !

Ottelukorttiin merkitään x TOR-sarakkeeseen, tuomarit varmentavat merkinnän oikeellisuuden.
Erotuomarit tekevät ehdottomasti erillisen raportin asiasta.

Seutuliigan sarjamääräyksiä


Jos ottelu halutaan siirtää, on siitä sovittava  yhdistyksen kanssa. Ottelusiirtomaksu on 100 euroa ja se on maksettava ennen kuin siirto suoritetaan.

Ottelu päätetään, jos ottelussa saavutetaan viidentoista (15) maalin ero.

Tasapisteissä sijoitus ratkeaa seuraavasti; 1) keskinäisten otteluiden pisteet, 2) keskinäisten otteluiden maaliero, 3) keskinäisten otteluiden tehdyt maalit, 4) koko sarjan maaliero, 5) koko sarjan tehdyt maalit, 6) Uusintaottelu,  7)arpa.

Mahdollisesta protestista on kerrottava ottelun erotuomarille 5 min. kuluessa ottelun päättymisestä. Tuomari merkitsee ottelukorttiin " Joukkue X tekee protestin ". Tämän jälkeen joukkue toimittaa kirjallisen protestin ja 20 euron protestimaksun seutuliigalle kahden ( 2 ) päivän kuluessa ottelupäivästä. Protestimaksu palautetaan jos protesti hyväksytään.
Mikäli tuomarille ei ole tehty protestimerkintäpyyntöä, tai kirjallista protestia ei ole toimitettu määräaikaan mennessä, tai protestimaksua ei ole maksettu määräaikaan mennessä, raukeaa protesti. Myös pelioikeusasioissa tehtävä protesti ja protestimaksu on jätettävä määräaikana, mutta tuomarin merkintää ottelukortissa ei edellytetä.

Toimikunnalla on oikeus tutkia myöhemmin ilmetessä esim. pelioikeudeton pelaaja ja määrätä ks. sanktio.

Sarjoissa pidetään pistepörssiä, maalintekijät, syöttäjät ( 1 / maali ) kirjataan ottelukorttiin, samoin kirjataan ja tilastoidaan jäähyt ja ulosajot.

Hyvään harrastehenkeen kuuluu kiittää vastustajia ottelun jälkeen reippailla HEI-HEI-HEI huudoilla. Kapteenit kättelevät erotuomarit. Sihteerit palauttavat ottelupallot kotijoukkueen kapteenille.

Ilmoittautuessaan joukkueet sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä, hallin määräyksiä ja yhdistyksen antamia ohjeita, sekä maksamaan osanottomaksut määräaikaan mennessä.Joukkueen peruessa osallistumisensa osallistumismaksua ei palauteta. Jos maksuja ei ole hoidettu on yhdistyksellä oikeus asettaa joukkueen kaikki pelaajat yhteisvastuulliseen pelikieltoon salibandysarjoissa.

Joukkueet vastaavat itse tarvittavasta huollosta ja ensiaputarvikkeista ( jääpussit, kylmäsprayt, veskarien sormiteipit jne…). HOITAKAA ASIA KUNTOON ennen kauden alkua, ettei sitten tarvitse juosta ja huudella ympäri hallia, missä on jäätä ! Omatoimisuutta ja vastuuta kehiin !!!

Luovutussakko on 100 euroa.

Kaikista salibandyyn liittyvistä asioista liigan puitteissa päättää yhdistyksen hallituksen jäsenet.

Kaikissa epäselvissä tapauksissa voit kääntyä luottamuksella yhdistyksen jäsenten puoleen.